Om korpset

Dirigent

Saulius Trepekunas heter vår eminente dirigent. Han kommer opprinnelig fra Litauen, men har bodd mange år i Sør-England. Han kom som en litauisk vinterstorm til oss i januar 2005. Han leder korpset med naturlig autoritet, tydelig kroppsspråk og en stor porsjon humor.

Saulius trådte sin barnsben i Litauen. Der tok han sin musikkutdannelse, med klarinett som hovedinstrument. I Litauen jobbet han bl.a. som manager, musikklærer og programleder i en lokal radiostasjon. Sommeren 1993 var kanskje et høydepunkt i karrieren da jazz/rock-bandet hans Gin'Gas nådde 10-på-topp i Litauen.

Han jobbet som musikklærer et par år i Danmark, før han i 1997 flyttet til England. Her utdannet han seg videre innen musikk og informasjonsteknologi og underviste i musikk ved Salisbury College og Classical and Rock Academy of Music.

I 2004 flyttet han, kona og tre barn til Norge og Hommersåk. I tillegg til å dirigere oss er han dirigent for Hommersåk skolekorps, Bore skulekorps, Sandneskameratene og Vice Versa (kor) .

Saulius er en språkmektig fyr. Han snakker litauisk (selvsagt), russisk og engelsk flytende, noe dansk og for tiden lærer han seg norsk, noe som strengt tatt er unødvendig for vår del. Saulius er av den type dirigent som aldri etterlater seg tvil om hva han mener – om han så snakker litauisk…